Linkle Çekilmiş Varyasyonlu Ürünler Nasıl Birleştirilir?

Linkle ürün yükleme işleminde varyasyonlu bir ürün yüklemek istediğinizde pazar yerleri her renk için ayrı url oluşturduğundan ürünler ayrı ürün gibi yüklenecektir. Renk varyasyonu olan ürünleri dilerseniz ayrı ürünmüş gibi pazar yerlerine gönderebilir, dilerseniz de birleştirebilirsiniz.

Ürün birleştirme esnasında yapılması gerekenleri aşağıdaki görsellerle örneklendirmiş bulunmaktayız.


Yukarıdaki örnek ürünü varyasyonları bağlayacağımız ana ürün olarak seçiyoruz. Ana ürünün Kategori, Varyasyon ve Özelliklerini eşleyip pazar yerine gönderimini yapıyoruz. Ve ardından Stok Kodu’nu kopyalıyoruz.

Ardından yukarı da görmüş olduğunuz ürünü ana ürün olarak seçtiğimiz ürüne bağlamak için kopyaladığınız Stok Kodunu tüm varyasyon ürünlerin stok kodları ile değiştiriniz.

Böylelikle ilk adımı tamamlamış olmaktayız.


Sonrasında ürün detay kısmına girerek varyasyon olup olmadığını kontrol ediyoruz. Eğer üründe varyasyon var ise aşağıda bulunan görselde ki gibi Ana Ürün olarak seçtiğimiz ürünün stok kodunu varyasyon isimlerinin üstüne tıklayarak değiştiriyoruz. Böylelikle ürün varyasyonlarını da ana ürüne bağlamış oluyoruz.


Son olarak Ana Ürünümüzü gönderdiğimiz pazar yeri ID’sini alıyoruz ve Varyasyon ürünlerinin Alternatif Pazar Ayarları kısmında Satışa Aç tikini açıp ve altında bulunan ID kısmına giriyoruz. Ve panelin sol tarafında bulunan Sistem > Görev Zamanlayıcı kısmından göndermiş olduğunuz pazar yerinin (örnek: AliExpress Ürün Güncelleme) ürün güncelleme seçeneğine Şimdi Çalıştır diyoruz ve ürünleri bağlamış oluyoruz.

Not: Dikkat edilmesi gereken noktalardan biri Ürün Koduna dokunmuyoruz. Bir diğer nokta da şurası Görev Zamanlayıcı kısmından Ürün Güncellemeyi çalıştırdığınızda o pazar yerine giden tüm ürünleri güncelleyeceğinin bilgisini de göz önünde bulundurmalısınız.